Składniki na spód:
- 140 g ciastek pełnoziarnistych (typu digestive)
- 50 g roztopionego masła
- pół łyżeczki cynamonu
Ciastka
pokruszyć lub zmielić blenderem. Dodać masło, cynamon, wymieszać. Dno
tortownicy o średnicy 20 - 21
cm wyłożyć
papierem do pieczenia, następnie gotową masą ciasteczkową, wyrównać.
Składniki na masę serową:
Składniki na masę serową:
- 500 g twarogu półtłustego, zmielonego dwukrotnie
- 200 g miodu (można dać pół na pół z golden syropem)
- 3 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki cukru (niekoniecznie)
- 1 łyżeczka cynamonu
- 3 jaja
- posiekane orzechy: do posypania po wierzchu sernika, mogą byc podprażone
Piec około 70 minut w temperaturze 175ºC. Można przykryć folią, jakby zbyt szybko 'łapało' kolor'. Ostudzić, włożyć przynajmniej na 3 godziny do lodówki, lub na całą noc.
Źródło; http://www.mojewypieki.com/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz